Wie zijn wij
Wie zijn wij - Historiek - Dooplijst - Tegels - Dybkes
Dendermondse ijsberen

Wij zijn zowat de enige club die jong en oud, goede of recreatie zwemmer, ex-compititiezwemmer, wielrenner of levensgenieter ... weet te combineren. Op de steiger zijn we immers allemaal gelijk en ondergaan we sneeuw, ijs, regen en de gure wind die tegen je benen snijdt.

Steeds stel je jezelf de vraag "zal ik ook deze keer er weer in slagen om in het water te plonzen."

Zullen we gewoon het water inspringen of zullen we dit keer toch maar het trapje nemen?

De hamvraag van veel toeschouwers is "waarom die mannen in godsnaam in het putje van de winter in hun zwempak het ijskoude water induiken"?

Het antwoord is nochtans simpel.
Het is een middel om je lichaam op een andere manier te beleven en te ontdekken.

Jezelf toch wel keer op keer opnieuw te overwinnen, je grenzen te verleggen. Na iedere zwempartij is het gewoon zalig om je lichaam te voelen opwarmen.
Dit maakt dat een ijsbeer eigenlijk wel goed in zijn vel zit. Zijn weerstand tegen typische winterkwalen zoals griep en verkoudheden worden groter.

Zijn weerstand tegen de koude wordt ook groter, wat niet wil zeggen dat een ijsbeer geen kou meer kan hebben.

Je kan het heel goed vergelijken met een sauna, dan warm je eerst je lichaam op bij hoge temperaturen en daarna koel het ineens af door middel van een koude douche.

Na deze, in tegenstelling tot het saunagebeuren, opwarming, verplaatsen we ons naar de zwemvijver naast zwembad Olympos, pas nu is het eerste contact met het water.De tijd dat men in het water blijft is afhankelijk van de afkoeling van het lichaam, verschillend van persoon tot persoon. Er zijn ijsberen die kort in het water blijven, andere zwemmen meerdere lengten! Eens je uit het water komt voel je een zalige tinteling over geheel je lichaam, die alleen de ijsberen ervaren! Wil jij ook eens deze ervaring meemaken, kom dan op één van onze trainingen in de zwemvijver (aan het zwembad Olympos) in Dendermonde.
De trainingen starten dinsdag en donderdag om 19.00 uur. en zaterdag om 17.00 uur. Na de trainingen is er steeds mogelijkheid tot binnen zwemmen in Olympos aan een voordelig tarief.

Nog meer inlichtingen? Geen nood, kom gerust eens af en probeer eens te ijsberen en ik zal u graag te woord staan.

Wil je gezond zijn en het blijven,
Wil je meer genieten van het leven,
Wil je langer genieten van het leven,
Wil je langer leven,

Kom dan eens langs bij de Dendermondse IJsberen.